04 heinäkuuta 2021

Introvertin vapaapäivä

Olen sosiaalinen introvertti, joka etenkin näin kesäaikaan suorastaan herää eloon, nauttien suunnattomasti nähdä ystäviä ja elämän ihmeitä. Sisätiloissa ei juurikaan viihdy, kun ulkona odottaa kaunis maailma, josta haluaa nauttia jokaisella aistillaan. Ystävien seurassa on ihana viettää kasäpäiviä ja näyttää lapselle erilaisia paikkoja. Käydä tutustumassa hänen kanssaan erilaisiin leikkipuistoihin, eläinpihoihin, kesäkahviloihin. Viettää aikaa yhdessä.

Vaikka niin suunnattomasti nautin ystävien seurasta, sosiaaliset kontaktit myös väsyttävät suunnattomasti. Introvertille tämä on hyvin tyypillistä ja kun on vielä erityisherkkä introvertti, nousee väsymys vain entistä voimakkaammin pintaan. Toisaalta, ei tarvitsisi edes sosiaalisia kontakteja, sillä esimerkiksi itselläni pelkät äänet saavat aikaan fyysisen väsymyksen. 

Arkipäivien soljuessa eteenpäin, huomaan aina alkavani enemmässä määrin odottamaan viikonloppua, jolloin koittaa yleensä aika, jolloin saan olla aivan yksin, kun mies on pitkien työpäivien sijasta enemmän kotona jakamassa yhteistä arkea. 

Tänään koitti päivä, jolloin olen aivan yksin. Mies ja tyttö ystävillä kylässä, minä kotona. Vain hiljaisuus ympärilläni - ellei lasketa kaunista lintujen laulua, joka raikaa tontillamme ympäröivästä metsästä.

Ei musiikkia, ei hälinää.
Vain hiljaisuus ja omat ajatukset.
Akut, jotka lataantuvat hiljaa huristen.

Huomenna koittaa jälleen uusi arki, jota tämän päivän yksinolon jälkeen voin odottaa virkeänä. Nähdä sen monet mahdollisuudet, uudet seikkailut.

Tapaan myös arkisin ottaa aikaa itselleni, mikäli se vain on mahdollista. Tämä kuva on ikuistettu muutama päivä sitten, käydessäni Tahvon kanssa kahdestaan ihailemassa auringonlaskua läheisellä järvellä. Katselin sen valloittavia värejä, jotka horisontista ylöspäin kiivetessään, loivat lämmintä sävyä taivaankantta kulkemaan, ja siitä alaspäin loivat loistoaan veteen, jonka laineiden liplatus herätti värit eloon.

Hetki hiljainen, itselleni niin täysinäinen.

7 kommenttia:

 1. Ihana kuva ja tärkeää tekstiä 🤍 Akkujen lataaminen on kyllä välillä tarpeen, jotta jaksaa taas olla ekstrovertti introvertti :) Kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekstrovertti introvertti, ihana, alkoipas hymyilyttämään tämä :) Kiitos paljon ja aivan ihania kesäpäiviä myös! ♥

   Poista
 2. Anonyymi14.09

  Kirjoitat kauniisti! Introvertti myös ja omaa aikaa tarvin säännöllisesti. Töissä vaikka teen yksin niin väsyn sellaisina päivinä kun kohtaan monia ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger näyttää näköjään kommenttisi anionyyminä, vaikka kommenttien hyväksynnässä näkyy käyttäjänimesi Terhi. Hassua :)

   Kiitos paljon kommentistasi ja ymmärrän hyvin mitä tarkoitat! ♥

   Poista
 3. Anonyymi7.06

  Kaunis kuva ja hieno kirjoitus 🤍 akkujen lataaminen on tulee usein todella tarpeeseen 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blgger näköjään muuttaa joidenkin ihmisten kommentit anonyymeiksi: kommenttiosiossa näkyy, että kommentin on jättänyt Villa Ivus, mutta tässä se näyttää kuitenkin anonyymiltä. Tuntemattomat ovat bloggerin tiet :)

   Kiitos paljon sanoistasi! ♥ Akkujen lataaminen on todellakin tärkeää - niin oman hyvinvoinnin, kuin sen myötä myös kaikkien ympärillä olevienkin hyvinvoinnin kannalta ♥

   Poista
 4. Linnea17.32

  En oikeestaan tuu laittaneeks kommentteja blogeihin mutta teen poikkeusta nyt. Sulla on meinaan ihan huikeen kaunis kirjoitustyyli. Miellyttävää lukea näitä ja juttujen aiheet on hienoja ja ajatuksellisia.Ihana blogi!

  VastaaPoista