Marika & perhe

Täältä blogin takaa löytyy Marika, jonka vuosirenkaat ovat päässeet huomaamatta jo tovi takaperin pyörähtämään kolmenviiden ylitse. Jokin aika sitten.. Kaksivitonen se vasta kaukainen muisto enää onkaan.. olenko joskus tosiaan ollut niinkin nuori?

Asun Kanta-Hämeessä aviomieheni, 2-v tyttäremme ja eläinperheemme kanssa. 

Koska luonto ja eläimet, sekä näiden hyvinvointi ovat tärkeitä, tahdomme myös lapsellemme parhaan kykymme mukaan opettaa luonnon, sen monimuotoisuuden ja eläinten arvostamista - kaiken muun tärkeän ohella.

Rakastan luontoa äärettömän paljon ja olen onnellinen asuessani luonnon keskellä, saaden etenkin kevät- ja kesäaikaan kuulla ja nähdä paljon elämää pihapiirissämme. Luonnolla ja eläimillä on aina ollut erityinen merkitys elämässäni ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tunne vain kasvaa ja vahvistuu.

Perheestämme tietyllä tavalla erityisen tekee se, että ehdimme mieheni kanssa olla 16 vuotta yhdessä, kunnes vasta päätimme lapsen olevan tervetullut. Vain pari kuukautta sen jälkeen, kun vietimme yhteiselomme 17-v päivää, syntyi meille tyttäremme ja täydensi pienen perheemme ♥

Kun yhteisiä vuosia ennen lapsen syntymää oli ehtinyt kertyä 17, oli siinä ajassa ehtinyt kasvattaa hyvin vankan pohjan parisuhteelle, mikä on ollut omiaan luomaan vahvan perustan myös vanhemmuudelle yhdessä.

Olen elämässäni käynyt pitkän tien kasvattaa itseni aikuisena eheäksi ihmiseksi, räpiköityäni lapsuuden ja nuoruuden raskaiden polkujen läpi. Matkalla selvitä menneisyyden kiroista, opin jotain äärettömän tärkeää: tietoista läsnäoloa. Tämä vahvasti hetkessä pitävä ja hyväksyvä elämänasenne pitää vahvasti jalat maassa ja saa aidosti arvostamaan kaikkea sitä pienenkin pientä, mitä elämä pitää sisällään.

Lisäksi olen syntyjäni erityisherkkä introvertti, joka keskittää huomionsa ympäristöönsä vahvasti. Joskus nuorena vihasin tätä ominaisuuttani, toivoen syntyneeni toisenlaiseksi, mutta mitä enemmän ikää tulee, sen enemmän olen äärettömän kiitollinen siitä, että olen syntynyt juuri tällaiseksi.