21 toukokuuta 2020

Metsä kulkijaansa kannattelee

Metsällä on hyvinvointiini aivan äärettömän suuri merkitys. Silloin kun olo alkaa tuntumaan kuormittuneelta, huomaan metsän vetävän puoleensa, kuin kultaisena kimmeltävä hunaja Puolen hehtaarin metsän nallekarhua. Introverttinä oman ajan merkitys on äärettömän tärkeä - suorastaan elinehto, jota ilman kuihtuu kasaan kuin nurkkaan nyhjöttämään unohdettu kuihtuva kukkanen.

Eilen illalla katselin ulos ikkunasta, josta näkee suoraan tonttiamme ympäröivään vanhaan kuusimetsään. Ennen kuin huomasinkaan, olin jo astumassa tontiltamme tuon jykevän kuusikon uumeniin ja siellä sitten kulkiessani keskityin kuuntelemaan ja katselemaan kaikkea sitä kauneutta, mitä vain luonto osaa tarjota.


Istahdin pienelle sammalmättäälle, josta käsin katselin puiden lomasta loistavia auringonsäteitä, jotka vielä lempeästi lämmittivät maisemaa, ennen auringonlaskun mukaan matkaamistaan. Kuinka ne siellä kuusien katveessa kulkiessaan, loivat viimeiset kultaiset kosketuksensa kaikelle sille, mikä maasta on kohoamassa kohti kesäistä kukoistustaan.


Siellä sammalmättäällä istuessaan, vanhan jykevän kuusisto juurella, voi tuntea kuin metsä kannattelisi vahvalla kädellään, tarjoten kulkijalleen keinon rauhoittaa mielensä ja nauttia näkemästään.

28 kommenttia:

 1. Näin kauniiseen kirjoitukseen,ja puhuttelevaan ei voi muuta lisätä kuin Kiitos!;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näin kivaan kommenttiin ei voi muuta sanoa kuin kiitos! :)

   Poista
 2. Ihania sanoja voi miten miellyttävä lukea. Oikeen tästä katosin hetkeksi kun matkustin mukanasi metsässä =) Ja niin kauniit kuvat! Myös iloista aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kuljit mukana metsässä - toivottavasti nautit matkastasi kuten minä! ♥

   Poista
 3. Metsän sydämessä sielu saa rauhan ja ilo täyttää mielen! <3

  VastaaPoista
 4. Kauniisti kirjoitettu ja kuvattu. Tähän on metsässä viihtyvän helppo samaistua.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Metsä on tosiaan rauhan paikka. Metsässä on hyvä olla ja hengittää, ajatukset tasoittuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotain ihan uskomatonta, millainen vaikutus sillä on kokonaishyvinvointiin. Onneksi meillä on Suomessa paljon upeaa metsää ♥

   Poista
 6. Rakastan metsässä samoilua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä metsää rakastavia on ihanan paljon ♥

   Poista
 7. Voi, miten kauniisti osasit kuvata metsän sylissä oloa! <3
  Metsään minäkin menen harva se päivä ja varsinkin nyt siellä on ihanaa olla kuuntelemassa lintusten konserttia ja seurata muurahaisten touhuja pesässään. Oma kotimme sijaitsee myös vanhan metsän vieressä, joten sinne on helppo mennä aina. Mieli siellä tyyntyy ja olo virkistyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan mielettämän onnekas tunne, kun pääsee suoraan omalta pihalta astumaan metsän uumeniin! Lintujen laulu kaikkialla puissa on niin sulosointua korville. En ole meidän viereisestä metsästä bongannut yhtäkään muurahaispesää - luulen että on liian tiheä metsä niille. Kaipaisivat varmaan vähän auringonvaloa kekoonsa :) Kiitos tästä kommentistasi! ♥

   Poista
 8. Ihana postaus <3 Metsä on minullekkin tärkeä paikka. Onneksi meiltä löytyy Suomesta paljon metsiä ja luonnonrauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo - että meiltä löytyy paljon metsää! ♥ Se on ihan omanlaisensa onni itsessään. Kiitos paljon kommentistasi! ♥

   Poista
 9. Metsä on lohtu kaikessa.
  Kauniisti kuvailit tuota laskevan auringon hetkeä,jota itsekin niin rakastan,metsässä.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi Mirjam-Matilda ♥

   Poista
 10. Kiitos, tämä oli kaunis ja tärkeä kirjoitus.

  VastaaPoista
 11. Hyvin kuvasit kameralla ja tunnetilaasi. Minäkin pidän metsässä kulkemisesta myöskin muutenkin kuin marjastaessa ja sienestäessä. Sanotaan että puita pitäisi halata ja sitä minä olen tehnyt jo pitkään. Löysin sattumalta blogiisi ja selailin vähän taaksepäin postauksia. Liityin lukijaksi blogiisi. Tervetuloa tutustumaan myös minun blogiini. Minulla on puutarha blogi mutta kaikkea muutakin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja erittäin lämpimästi tervetuloa ♥ Tämä blogini on melkoisen uusi, niin ei ole vielä tekstejä kuin muutama vasta ehtinyt tulla :) Vastikään julkaisin blogini, kirjoitettuani ensin ihan vain itsekseni. On ollut todella ilo huomata, että tänne on jo pienessä ajassa lukijoita löytänyt! ♥

   Minä löysin jokin aika sitten tuolta metsästä, vanha tiheä kuusimetsä, yhden yksinäinen männyn kaiken keskeltä. Hämmästyin valtavasti kuinka se on sinne eksynyt, joten pitihän sitä ihanuutta oikein halata! :) Sittemmin löysin matkan päästä toisenkin männyn. Näyttävät aivan erityisiltä siellä vanhojen, suurien kuusien varjossa :)

   Poista
 12. Allekirjoitan niin nuo sanasi metsästä, heti kun sinne pääsee, stressi laskee, tutkitustikin :) Täältähän löytyi mielenkiintoinen blogi, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja erittäin sydämellisesti tervetuloa blogiini! ♥

   Poista
 13. Minulla on kommenttien valvonta päällä, eli tulevat tänne näkyviin vasta kun olen ne hyväksynyt. Kumpikin kommenttisi oli siis tallessa, julkaisin tämän toisen kun olivat lähes samanlaiset :) Kiitos erittäin paljon sanoistasi! ♥

  VastaaPoista
 14. Näin se on. Metsä antaa paljon. Se kuuntelee, hyväksyy, auttaa, lohduttaa, suojaa ja on ystävä.
  Minulla on ihan oikeasti puolen hehtaarin metsä, jonka ympärillä äärettömät salot ja selkoset monine polkuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma puolen hehtaarin metsä! Voi ihanaa, kuinka olet onnekas! ♥ Ja niin totta tämä mitä kirjoitit metsästä, miten monipuolinen voima sillä on hyvinvointiin. Kiitos!

   Poista
 15. Luonto on kyllä suuri voimavara ja sen merkitys ainakin omaan hyvinvointiini on elintärkeä. Olen opiskelujeni vuoksi asunut kaupungissa jo useamman vuoden, mutta aina tilaisuuden tullen karkaan metsän rauhaan. Olen jo katsellut mahdollisia metsätontteja tulevaisuuden varalle. Yhdelle tonteista suoritetaan juuri luontoselvitystä sen varalle, ettei alueella esiinny mahdollisesti uhanalaisia lajeja.

  VastaaPoista